Hozzávalók:
4db alma meg pucolva le reszelve
6 db kifli vagy - 1nagy kalács
4db tojás sárgája
15dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
6 evőkanál porcukor
4 dl tej
Faháj
Elkészítés:
A kalácsot vagy a kiflit össze vágom agy tálba 3dl tejel és a vaníliás cukrot össze keverem és meg locsolom a kiflit vagy a kalácsot. Rá teszem a lereszelt almát a tojás sárgáját össze keverem 15dkg cukorral és a maradék tejel és fahéjjal ízlés szerint. Lazán össze keverem tepsibe rakom elsimítva 180° kicsit meg sütöm .Míg sül Tojás fehérjét gőz fölött kemény habbá verem porcukorral majd a tetejére simítom és tetejét szépre sütőm .Porcukorral és lekvárral kínálom.
4db alma meg pucolva le reszelve
6 db kifli vagy - 1nagy kalács
4db tojás sárgája
15dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
6 evőkanál porcukor
4 dl tej
Faháj
Elkészítés:
A kalácsot vagy a kiflit össze vágom agy tálba 3dl tejel és a vaníliás cukrot össze keverem és meg locsolom a kiflit vagy a kalácsot. Rá teszem a lereszelt almát a tojás sárgáját össze keverem 15dkg cukorral és a maradék tejel és fahéjjal ízlés szerint. Lazán össze keverem tepsibe rakom elsimítva 180° kicsit meg sütöm .Míg sül Tojás fehérjét gőz fölött kemény habbá verem porcukorral majd a tetejére simítom és tetejét szépre sütőm .Porcukorral és lekvárral kínálom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése