Hozzávalók
50dkg sima liszt
200ml tej
1 db élesztő
5g porcukor
6g olvasztott vaj
5db tojósárgája
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejjel meg a porcukorral megfuttatjuk.A lisztre öntjük a sót és az élesztős tejet az olvasztott vajat a tojások sárgáját , majd jól össze gyúrom.Addig gyúrom míg sima nem lesz a tészta .Majd hagyom meg kelni. Mikor meg kelt a tészta lisztezett deszkán 1 ujjnyira vékonyan kinyújtom és pogácsa szaga tóval ki szagatom a tésztát (lehet pohárral is ki szaggatni ).Majd letakarva hagyom egy kicsit kelni .Közepébe lukat csinálok és bő forró olajban kisütöm porcukorral meghintem és lekvárral tálalom.
50dkg sima liszt
200ml tej
1 db élesztő
5g porcukor
6g olvasztott vaj
5db tojósárgája
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejjel meg a porcukorral megfuttatjuk.A lisztre öntjük a sót és az élesztős tejet az olvasztott vajat a tojások sárgáját , majd jól össze gyúrom.Addig gyúrom míg sima nem lesz a tészta .Majd hagyom meg kelni. Mikor meg kelt a tészta lisztezett deszkán 1 ujjnyira vékonyan kinyújtom és pogácsa szaga tóval ki szagatom a tésztát (lehet pohárral is ki szaggatni ).Majd letakarva hagyom egy kicsit kelni .Közepébe lukat csinálok és bő forró olajban kisütöm porcukorral meghintem és lekvárral tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése