Hozzávalók:
8 dkg porcukor
3 tojás sárgája
8 dg vaj
2 mokkás kanálsó
3 dl tej
1 élesztő
50 dg liszt
Elkészítés:
Egy pohárban, langyos tejbe felfuttatom az élesztőt.Veszek egy tálat, bele rakom a lisztet, sót, tojás sárgáját, porcukrot.Hozzá öntöm a fel futtatott élesztőt és hólyagosra kidolgozom.Le takarva hagyom és a duplájára kelesztem.A megkelt tésztából, figurát formálok.Majd tojással meg kenem, és előmelegített sütőbe 180°-on megsütöm.(Én a gyerekekkel nyuszit csináltam, a bajszát fogpiszkálóból, a szemét mazsolából és ételszínezékből festettük meg a száját)Kalácsnak is isteni de érdemes reszelt citrom héját rakni bele :)
8 dkg porcukor
3 tojás sárgája
8 dg vaj
2 mokkás kanálsó
3 dl tej
1 élesztő
50 dg liszt
Elkészítés:
Egy pohárban, langyos tejbe felfuttatom az élesztőt.Veszek egy tálat, bele rakom a lisztet, sót, tojás sárgáját, porcukrot.Hozzá öntöm a fel futtatott élesztőt és hólyagosra kidolgozom.Le takarva hagyom és a duplájára kelesztem.A megkelt tésztából, figurát formálok.Majd tojással meg kenem, és előmelegített sütőbe 180°-on megsütöm.(Én a gyerekekkel nyuszit csináltam, a bajszát fogpiszkálóból, a szemét mazsolából és ételszínezékből festettük meg a száját)Kalácsnak is isteni de érdemes reszelt citrom héját rakni bele :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése