Hozzávalók:
3 dl tej
1 kis kanál kristálycukor
élesztő
50 dkg liszt
egy púpozott kis kanál só
1,5 dl olaj
nyújtáshoz liszt
töltelékhez: virsli, karikás kolbász, sonka, vagy sajt
a tepsi ki kenéséhez olaj
1 tojás a enéshez
Elkészítés:
Cukros tejben fel futtatom az élesztőt, az 50 dkg liszthez hozzáadom a sót és az olajat.A megkelt, felfuttatott élesztőt összekeverem a tésztával.Összegyúrom, cipót formálok belőle és le takarva hagyom a duplájára kelni.A meg elt tésztát három felé osztjuk, enyhén lisztezett deszkán kinyújtom.20 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtom.Mindegyiket 8-8 részre vágom.Virslivel, kolbásszal, sonkával, vagy sajttal, föl tekerve kiflit formálok belőle.Ki vajazot tepsibe rakom, a tetejét meg kenem tojással és előmelegített sütőben 180°-on készre sütöm(kb. 20 perc)
3 dl tej
1 kis kanál kristálycukor
élesztő
50 dkg liszt
egy púpozott kis kanál só
1,5 dl olaj
nyújtáshoz liszt
töltelékhez: virsli, karikás kolbász, sonka, vagy sajt
a tepsi ki kenéséhez olaj
1 tojás a enéshez
Elkészítés:
Cukros tejben fel futtatom az élesztőt, az 50 dkg liszthez hozzáadom a sót és az olajat.A megkelt, felfuttatott élesztőt összekeverem a tésztával.Összegyúrom, cipót formálok belőle és le takarva hagyom a duplájára kelni.A meg elt tésztát három felé osztjuk, enyhén lisztezett deszkán kinyújtom.20 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtom.Mindegyiket 8-8 részre vágom.Virslivel, kolbásszal, sonkával, vagy sajttal, föl tekerve kiflit formálok belőle.Ki vajazot tepsibe rakom, a tetejét meg kenem tojással és előmelegített sütőben 180°-on készre sütöm(kb. 20 perc)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése