Töltött tészta

Hozzávalók:
tésztához:
1 kg liszt
4-5 dl víz
2 dl tej
élesztő
2 csapott evőkanál cukor
másfél evőkanál só
sütéshez olaj

töltelékhez:
sajt
sonka

Elkészítés:
A tejet meg melegítjük hogy langyos legyen, bele rakjuk a cukrot és az élesztőt fel futtatjuk benne.A liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és annyi vizet teszünk hozzá míg az állaga enyhén nyúlós nem lesz.Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük a tésztát.Miután meg kelt, maréknyi adagokat csípünk le és tenyérnyi vékony korongokká formázzuk.A sajtot és sonkát összekeverve a tésztára szórjuk, amit azután feltekerünk.Ezután forró, bő olajban aranybarnára sütjük mind a két oldalát.
Miután kihűlt, tsatsikivel tálalom


Megjegyzések