Hozzávalók:
kb. 60 dkg simaliszt
kb. 2 dl langyos tej
2 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
3 ek porcukor
csipet só
elkészítés:
A meghámozott almákat
lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
1 dl langyos tejben, 1
ek porcukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Ezután a hozzávalókból
tésztát dagasztunk, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, kissé lágynak tűnhet a
tészta, de ilyennek kell lennie. Majd letakarva meleg
helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett
felületre borítjuk, és átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
Ezután letakarva kb. fél órát kelesztjük.
Sütés: mérsékelten
forró, bő olajban, az első oldalon kb. 1-3 percig, ekkor fedő alatt, majd
átfordítva fedő nélkül a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk a
felesleges olajat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése